profielfoto 500x500 Frank van Hoof
Eigenaar en fotograaf van FOTOGRAAF van Hoof.

Fotografie zit hem in het bloed. Als zoon van een trouwfotograaf was hij in zijn jonge jaren al regelmatig thuis in de DoKa te vinden om zijn vader te assisteren met het ontwikkelen en bewerken van zijn foto’s.
De magie van het witte vel papier dat ondergedompeld in een stinkende vloeistof langzaam in een foto veranderde bleef hem fascineren.

Ergens in die tijd moet ook de liefde voor de auto en eigenlijk voor alles op wielen ontstaan zijn. Onderweg naar school probeerden Frank en zijn vrienden elkaar af te troeven in het herkennen van zoveel mogelijk merken, modellen en uitvoeringen van de passerende auto’s en vrachtwagens.

Als fotograaf heeft Frank door de jaren heen een grote verscheidenheid aan opdrachten mogen uitvoeren. Van verlaten gebouwen, motorsport evenementen en trouwreportages tot commerciële bedrijfsfotografie, corporate headshots en productfoto’s. De laatste jaren is mede door Frank’s persoonlijke interesse de focus steeds meer richting automotive fotografie verschoven. Met enig regelmaat fotografeert hij voor verschillende media nieuwe modellen en bezoekt hij de verschillende autosalons in europa.

Naast zijn werk als fotograaf is Frank iemand die niet stil kan zitten.
Zo volgt hij momenteel een opleiding tot (vrachtwagen)monteur. Heeft hij mee mogen bouwen aan de Dakar truck van team Dakarspeed. Is hij redacteur van dagelijksauto.nl. Test hij nieuwe auto’s. Schrijft hij daar af en toe een rijtest artikel over. Volgt hij de technologische ontwikkelingen in de automotive industrie op de voet. Is hij groot Formule 1 liefhebber. En niet te vergeten, is hij al jaren getrouwd met zijn jeugdliefde en vader van 2 zonen.