Tijdens de huidige lockdown moeten we uiteraard zoveel als mogelijk thuis blijven. Als we er toch even uit moeten lijkt de auto een van de weinige plekken waar we ons veilig kunnen wanen voor het covid virus. En ja, met je auto kan je op veel plekken door een drive thru. We gaan door de drive om een hambruger te pakken, we gaan door de drive voor een PCR-test. We kunnen tegenwoordig zelfs door de drive voor ons kerstpakket.

Het Coronavirus heeft het afgelopen jaar naast veel persoonlijk en financieel leed ook de bedrijfsprocessen van veel bedrijven volledig op zijn kop gezet. Niets is meer vanzelfsprekend en veel persoonlijke interactie onwenselijk.
Het uitreiken van het kerstpakket is van oudsher juist zo’n moment dat bij veel bedrijven onder het genot van een hapje en een drankje in informele sfeer plaatsvond.

Geen kerstpakket zonder gezelligheid

Veel bedrijven kiezen er momenteel voor om het kerstpakket zonder hapje, drankje of informele gezelligheid mee te geven. Anderen laten het pakket bij de medewerker thuis bezorgen. Voor Van den Heuvel logistiek bv uit het Brabantse Uden was dat geen optie. Het bedrijf staat erom bekend de dingen graag wat anders te doen dan de massa. Zo hebben ze bijvoorbeeld al jaren een ontbijtservice voor de chauffeurs (nu om de welbekende redenen even niet).
Onlangs werd daar door middel van een ware Christmas Drive Thru nog een schepje bovenop gedaan. Daarmee was zelfs het uitreiken van het kerstpakket geheel corona-proof, het werd achterin de auto gelegd.

Met de auto door het magazijn

Het evenement vond plaats op de zaterdag voor kerst op het eigen terrein van de vervoerder. Aan het einde van de middag gingen de poorten van het terrein voor de genodigden open. In de groeiende rij auto’s zaten de personeelsleden met in veel gevallen hun partners en kinderen in spanning te wachten. Na de ontvangst met veel vrolijkheid en kerstmutsen volgde een korte rondrit over het terrein. In plaats van kerstlichtjes stonden alle vrachtwagens met de stadslichten aan op een rij. Vooral met de invallende duisternis was dat een bijzonder mooi gezicht.

De eerste stop was bij een oplegger die voor de gelegenheid tot podium voor live muziek omgebouwd was. Onder het genot van vele bekende kerst hits werden er miniatuur vrachtwagens uitgedeeld. De volgende halte waren twee koffie-Vespa’s en een foodtruck. Voorzien van koffie, thee of warme chocomel met slagroom én een zak oliebollen kon het laatste deel van de route aangevangen worden. Door een grote open roldeur mochten de auto’s het magazijn in rijden waar het kerstpakket achterin de auto werd gezet.

Van den Heuvel logistiek heeft met dit initiatief laten zien dat er binnen de geldende beperkingen nog ruimte te vinden is om de waardering voor de werknemers op een leuke en originele manier kenbaar te maken.

https://youtu.be/xBHdi53S5HY