Headshot

Headshot

In een tijd waarin uiterlijk allesbepalend is kan de eerste indruk alle verschil maken.
Een headshot is vaak het eerste wat uw (potentiële) klanten, opdrachtgevers of castingdirectors van u zien. En wat dacht u van uw sociale media profielen, LinkedIn en datingsites.

Een goed headshot is daarom een waardevolle investering in uw carrière.

“A first impression will last forever.”

 

Voorafgaand aan de sessie

Het maken van een headshot verschilt op veel punten van een standaard fotoshoot, alleen al door de duur ervan (tenminste 2 uur voor een headshotsessie tegenover 45 minuten voor een standaard fotoshoot). Ik leer u alles over gezichtsuitdrukking, expressie en pose en we nemen daar alle tijd voor die we nodig hebben om het goed te doen. Een headshot sessie vind altijd plaats in een studiosetting. Dat kan een daadwerkelijk een (foto)studio zijn maar ook een studio setup bij u op locatie.

Kleding
Ik vraag mijn klanten altijd meerdere sets kleding mee te brengen zodat we tijdens de sessie verschillende looks kunnen shooten. Neem gerust meer mee dan u denkt nodig te hebben. Heeft u het gevoel dat er iets ontbreekt in uw garderobe? Ga gerust shoppen, we laten de kaartjes in de kleding zitten zodat u later terug kunt brengen wat u niet wilt houden. Ik hanteer op het gebied van kleding echter 1 regel: Breng alleen mee waar u zich prettig in voelt. Als u het niet mooi vind of zich er ongemakkelijk in voelt zult u er niet mooi mee op de foto staan.

Make-up
Voor vrouwen is make-up zeker aan te raden. U mag dit zelf doen maar voor het mooiste resultaat boekt u een hair & make-up artist. Hij/zij blijft tijdens de shoot aanwezig om gaandeweg de make-up wat aan te passen wanneer we van look wisselen.
Voor mannen is make-up in de meeste gevallen niet nodig en ook niet aan te bevelen.

 

Tijdens de sessie

Iedereen vind het spannend om door een fotograaf gefotografeerd te worden, zeker bij een headshot waarbij de interactie tussen fotograaf en model zeer intensief is. Het is de taak van de fotograaf om die spanning om te buigen naar een positieve energie die het beste in u naar boven brengt.
De eerste foto die ik maak is altijd blanco en zonder enige sturing. We hebben dan een uitgangspunt van waaruit ik begin met mijn coaching om u zo voordelig mogelijk te fotograferen. Na een tijdje zult u zelfs vergeten dat er een camera op u gericht is en voor u het weet is de shoot alweer voorbij.

 

Na de sessie

Ik stuur u binnen 3 werkdagen uw persoonlijke inloggegevens voor mijn website. In de beveiligde omgeving vind u een gallery met uw foto’s, deze zijn nog niet bewerkt.
In de gallery selecteert u het aantal foto’s dat we vooraf afgesproken hebben. Deze worden dan uitgebreid geretoucheerd en via WeTransfer aan u overgedragen. Wilt u meer foto’s of heeft u speciale wensen met betrekking tot de nabewerking dan is dit uiteraard mogelijk.

Heeft u vragen of wilt u een headshot sessie boeken? Gebruik dan onderstaand contactformulier of kijk even op de pagina contact voor alle mogelijkheden om met mij in contact te komen.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.